Известие

Collapse
No announcement yet.

Демонтиране на подлакътник-156...как?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Демонтиране на подлакътник-156...как?

....и така ,момчета,интересува ме как да го сваля,става дума за подлакътника на шоф.седалка.....виждам трите винта които го държат към седалката,но няма бъркане...разстоянието е не повече от 5мм...опитвах с какви ли не магии,но уви ....и следващата стъпка беше добрия стар форумблагодаря предварително....
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

имаше някъде тук тема по въпроса за подглавниците и там доколкото помня се сваля тапицерията и би трябвало, и подлакътника да може да се свали след това .. абе май требва да се разфасова седалката !
    Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
    Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

...абе аз бая се порових,преди да пусна темата,но нищо конкретно не намерих...ако има нещо някъде ,помагайте...

Comment

Колега на Алфата не съм го свалял, но преди на Дедрата имаше зегерка, която се издърпва на самия подлакътник. Оставаше да стърчи оста, захваната за седалката с трите болта. Понатисни самия подлакътник от към седалката да видиш дали и тук ще се окаже така.
        sigpic

Comment

...благодаря,колега...но нищо не се вижда е"аси....днес обаче се установи,че самата кожа на подлакътника,може да се свали....има нещо от рода на щипка,която е през цялата ширина(отзад)....така ,че ще продължавам с мераците които имам и да се надявам ,че крайния резултат ще си струва....

Comment

С изпочепени пръсти,пот и много псувни,най накрая проклетия подлакътник е в ръцете ми......да не забравя,че се наложи направа на спец-ключе за винтчетата.....
            Attached Files

Comment

Малко късно включване, но мисля че ще е полезно. Накратко: наложи ми се да свалям подлакътника и идеята за спец ключета и чупене на пръсти хич не ми се понрави. Поразтърсих се из elearn-a и открих как става номера.

1. Пасажерската седалка се издърпва назад и облегалката се сваля максимално;
              2. Облегалката на шофьорската седалка се изправя;
              3. Подлакътникът се завърта на 45 градуса и се издърпва (може леко да се разклати нгоре-надолу докато тръгне). Дърпайте силно

След изваждането му остава да стърчи оста. Трите винта са вече лесно достъпни. Обратното поставяне е фасулска работа, просто се нанизва на оста, без значение под какъв ъгъл, и се натиска към седалката докато щракне.

166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
              ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Working...
              X